Snussatser

Över en miljon människor snusar dagligen i Sverige. Detta är någonting som ofta blir dyrt på grund av de höga priserna på snus. Därför har det blivit allt vanligare att man köper hem egna snussatser och på den vägen gör sitt eget snus. Priset blir drastiskt mindre eftersom man köper så pass mycket på en gång, då satserna ofta ligger på 1 kg lössnus eller 500 portionspåsar. Dessutom kan man variera och skapa sitt eget snus hur man vill genom olika märken. Det går även att tillsätta olika smaksättare.

Hur går det till att göra eget snus med hjälp av snussatser?
Snussatserna tillreder man praktiskt hemma med bara lite enklare arbete. Snusar man lössnus blandas först ihop innehållet i den köpta burken enligt medföljande instruktioner och ska sedan bakas i ugnen. När detta är klart tillsätter man om man vill smaksättningen och snuset flyttas sedan till kylen. Där får det stå till sig ett par dagar tills smakerna har kommit fram ordentligt.

Snusar man istället portionspåsar blandar man innehållet i sin inköpta burk med vatten och eventuell smaksättning och förvarar allt i kylskåpet. Skaka burken några gånger under de närmsta dagarna och sedan är snuset redo att användas.

Handla snussatser online
Snussatser finns att köpa i butik, men enklast och billigast handlar man snussatserna online. På http://www.rokakrokagoka.se/roka/tobak/snussatser.html kan man köpa råtobak i både pulverform och i påsar. Dessutom har de även en mängd olika snuskryddor i diverse olika smaker, alltifrån enbär till citron och lakrits. De skickar hem din beställning direkt till din brevlåda så att du bara på någon dag är igång med din egen snustillverkning.